Akcija!

Svilena dekica za bebe

35,0 

Za nježnu i osjetljivu bebinu kožu <3

Krojena od fine talijanske svile rodno neutralnog dizajna i nježnog tkanja, Silk by Zdravokosa svilena dekica je idealan poklon za ljetne dane  jer svila je prirodni materijal koji je temperaturno osjetljiv i ljeti hladi.

Kao jedini prirodni hipoalergeni materijal, svila je tkanina poznata i po tome da grinje ne mogu da se nastane među njenim nitima.

Na zalihi

Kategorija:

Opis

Svila je hipoalergena pa je to čini idealanom tkaninom za nježnu bebinu kožu. Osim toga, ima antibakterijska i antigljivična svojstva, te za razliku od drugih prirodnih materijala poput pamuka ili vlakna bambusa, svila ne izvlači vlažnost iz kože i kose.

Svilene niti ljeti hlade, a zimi dodatno griju bebe, pomažući im tako da održe optimalnu tjelesnu temperaturu.

Svilena dekica je dimenzija 100cm sa 90cm.

Spavanje na svilenoj posteljini smanjuje trenje na nježnoj bebinoj koži do čak 43%, i time smanjuje šanse za iritaciju kože.

Održavanje svilene posteljine

🛁 Svilena posteljina se pere u mlakoj vodi, deterdžentom koji je pH neutralan (ili na kojem je naznačeno da je za svilu i bebe:). Preporučuje se ručno pranje, ali i pranje u veš mašini na kratkom programu za osjetljivi veš i na najnižoj temperaturi je okej.

🌪  Ne preporučujemo se sušenje u sušilicama, niti na direktnim izvorima toplote. Sušenje na sobnoj temperaturi je preporučljivo.

🏄‍♀️ Peglanje nije neophodno. Ako ipak želite ispeglati svilenu posteljinu, preporučujemo ih peglati parom na temperaturi prilagođenoj svili, po mogućnosti preko zaštitnog sloja tankog pamuka.

Ukoliko je bejbi dekica poklon, pišite nam u napomenu da Vam spakujemo i posebnu SbZ čestitku! 🎁

P. S. Uz kupovinu bilo koje svilenog proizvoda na Silk by Zdravokosa, možete izabrati svilenu maramu, svilenu scrunchie ili svilenu traku za kosu iz našeg outleta za samo 2EUR!

Možda će vam se također svidjeti…