Akcija!

Olimpia — anatomska jastučnica od svile u tamnoplavoj boji!

25,0 

Prva žena koja je aktivno učestvovala u političkom životu grčkog poluotoka je bila veličanstvena Olimpija, koju historija nepravdeno spominje samo kroz njenu ulogu majke Aleksandra Velikog i ženu makedonskog kralja Filipa II.

Kraljica Olimpija je bila glasna, nemilosrdna i neustrašiva, baš kao i njeni muž i sin. Ipak, dok je njihova glad za moći i vlašću slavljena, Olimpija je opisana kao opasna, “ljubomorna i zlovoljna”, te kao žena koje bi se muškarci trebali plašiti.

Vodila je vojsku, organizovala pobunu, a u jednom trenutku vodila je i cijelo kraljevstvo.

Olimpija je napravila presedan u helenističkim monarhijama i postala prva u nizu žena koje su se žestoko borile za svoja prava i učestvovale u borbi za tron.

Naša tamnoplava svilena jastučnica nosi ime po kraljici Olimpiji, još jednoj ženi koja je pomjerila granice mogućeg u svom vremenu.

Opis

U prosjeku spavamo 7 sati svaku noć. To znači da su godišnje kosa i koža lica i vrata u dodiru sa jastučnicom oko 2500 sati.  Svilene jastučnice mijenjaju način na koji spavamo — one su pravi mali SPA kutak kreveta sve dok se ne probudimo!

Ova ljepotica ima dimenzije  61 cm X 41 cm. Zatvorena je skrivenim rajfešlusom koji se nalazi sa strane jastučnice.

Benefiti svile za kožu i kosu

Glatko, rebrasto tkanje prirodne svile od koje smo ju krojile miluje kosu i kožu, a njena antistatička svojstva garantuju buđenje bez naelektrisane kose.

Zbog svojih hipoalergenskih, antibakterijskih i antifungalnih svojstava, svilene jastučnice su odličan izbor ukoliko imate osjetljivu kožu koja treba još koju mrvicu njege i pažnje.

Svila je hidrofobična, što znači da iz kose i kože ne izvlači prijeko potrebnu vlažnost, za razliku od lana ili pamuka. Pomoći će ukoliko se borite sa aknama ili ispucalom i oštećenom kosom.

Trenje između kože i tkanine se smanjuje za čak 43% smanjuje kada spavate na svili, što može spriječiti pojavu mehaničkih bora na licu i vratu!

Održavanje svilenih jastučnica

🛁 Sve svilene jastučnice se peru u mlakoj vodi, deterdžentom koji je pH neutralan (ili na kojem je naznačeno da je za svilu). Preporučuje se ručno pranje, nježno i bez predugog potapanja u vodi.

🌪  Ne preporučuje se sušenje u sušilicama, niti na direktnim izvorima toplote. Sušenje na sobnoj temperaturi je idealno.

🏄‍♀️ Peglanje nije neophodno. Ako ipak želite ispeglati svoju jastučnicu, ili neku drugu svilenu divotu iz shopa, preporučujemo ih peglati na temperaturi prilagođenoj svili, po mogućnosti preko zaštitnog sloja tankog pamuka.

PRO TIP: Ako jastučnicu ostavite na vješalici u kupatilu za vrijeme tuširanja, para će sama odraditi posao peglanja!

Sve naše jastučnice su upakovane u nježni papir, a zatim u brendiranu kutiju od potpuno recikliranog papira.

Laku noć!

P. S. Uz kupovinu bilo koje svilenog proizvoda na Silk by Zdravokosa, možete izabrati svilenu maramu, svilenu scrunchie ili svilenu traku za kosu iz našeg outleta za samo 2EUR!

Možda će vam se također svidjeti…