Akcija!

SPA set: svilena jastučnica + svilena gumica za kosu u sivoj boji!

40,0 

U prosjeku spavamo 7 sati svaku noć. To znači da su godišnje kosa i koža lica i vrata u dodiru sa jastučnicom oko 2500 sati.  Svilene jastučnice mijenjaju način na koji spavamo — one su pravi mali SPA kutak kreveta sve dok se ne probudimo!

Ovaj set je sve što vam je potrebno za potpuni SPA ugođaj, i to MATCHING!: svilena jastučnica standardnih dimenzija i gumica za kosu u srednjoj veličini!

Opis

Dimenzije svilenih jastučnica Silk by Zdravokosa prilagođene su standardnom jastuku i krojene su u dimenijama 66 cm X 51 cm.

Skrojene su od 100% čiste svile i zatvorene skrivenim rajfešlusom koji se nalazi sa strane. Svila je glatkog, nježnog tkanja.

Benefiti svile za kožu i kosu

Glatko tkanje prirodne svile od koje smo krojile ovu ljepoticu miluje kosu i kožu, a njena antistatička svojstva garantuju buđenje bez naelektrisane kose i odmornog lica.

Zbog svojih hipoalergenskih, antibakterijskih i antifungalnih svojstava, svilene jastučnice su odličan izbor ukoliko imate osjetljivu kožu koja treba još koju mrvicu njege i pažnje.

Svila je hidrofobična, što znači da iz kose i kože ne izvlači prijeko potrebnu vlažnost, za razliku od lana ili pamuka. Pomoći će ukoliko se borite sa aknama ili ispucalom i oštećenom kosom.

Trenje između kože i tkanine se smanjuje za čak 43% smanjuje kada spavate na svili, što može spriječiti pojavu mehaničkih bora na licu i vratu!

Održavanje svilenih jastučnica

🛁 Sve svilene jastučnice se peru u mlakoj vodi, deterdžentom koji je pH neutralan (ili na kojem je naznačeno da je za svilu). Preporučuje se ručno pranje, nježno i bez predugog potapanja u vodi.

🌪  Ne preporučuje se sušenje u sušilicama, niti na direktnim izvorima toplote. Sušenje na sobnoj temperaturi je idealno.

🏄‍♀️ Peglanje nije neophodno. Ako ipak želite ispeglati svoju jastučnicu, ili neku drugu svilenu divotu iz shopa, preporučujemo ih peglati na temperaturi prilagođenoj svili, po mogućnosti preko zaštitnog sloja tankog pamuka.

PRO TIP: Ako jastučnicu ostavite na vješalici u kupatilu za vrijeme tuširanja, para će sama odraditi posao peglanja!

Sve naše jastučnice su upakovane u nježni papir, a zatim u brendiranu kutiju od potpuno recikliranog papira.

Laku noć!

P. S. Uz kupovinu bilo koje svilenog proizvoda na Silk by Zdravokosa, možete izabrati svilenu maramu, svilenu scrunchie ili svilenu traku za kosu iz našeg outleta za samo 2EUR!

Možda će vam se također svidjeti…