Oslikana svilena marama sa cvijetnim motivima u plavom dezenu!

55,0 

U naš svileni shop stigla je prva kolekcija svilenih, rukom oslikanih marama!

Izabrale smo prozračnu habotai svilu, te boje za svilu i tekstil kako bi nastala besprijekorna, dugovječna i unikatna umjetička djela pod kistom naše S.

Kaže da je motive za svaku crpila iz želje — za proljećem, za buđenjem, za bojama. Od ideje nastale u njenoj šarenoj mašti, preko razbacanih kistova i raznobojnih teglica, do praska na svili — nastaje momenat cvata i pupanja zaleđen na skoro prozirnoj tkanini.

Sjajna, glatka i nježna, habotai svila je savršen odabir za svilene marame. Poznata po svojoj finoći i laganoj težini, savršen je ukrasni dodatak.

Na zalihi (može se unaprijed naručiti)

Opis

Svilenu maramu možete koristiti kako Vam volja; uplesti u pletenicu ili obgrliti vrat, iskoristiti je kao THE komad preko jednostavne svilene haljine… možete svezati mašnu na starom jeansu i običnoj bijeloj košulji dodati twist. Jedva čekamo vidjeti kako je kombinujete!

Dimenzije ove svilene marame sa cvijetnim motivima u plavom dezenu su 53 x 162 cm.

Ova nježna marama iz limitirane Silk by Zdravokosa kolekcije unikatnih marama, dolazi u jednom primjerku, ali naša S. može oslikati sličnu maramu za Vas, ili neku potpuno drugačiju! Rado ćemo ispuniti Vaše želje! Rok za izradu marama po narudžbi je 10 dana.

(5)

Održavanje svilenih marama

🛁  Silk By Zdravokosa svilene marame peru se u hladnoj vodi. Obzirom da je svila jako prozračna i lagana, uopže nema potrebe za deterdžentom. Ukoliko pak želite koristiti sredstvo za čišćenje, preporučujemo deterdžent koji je pH neutralan (ili na kojem je naznačeno da je za svilu). Svilene marame peru se isključibo ručno, nježno, bez trljanja i uz maksimalnu pažnju posvećenu slikarskom radu na marami.

🌪  Ne preporučuje se sušenje u sušilicama, niti na direktnim izvorima toplote i sunca.

🏄‍♀️  Svilene marame peglaju se preko komada pamučnog ili lanenog tekstila, na temperaturi prilagođenoj svili. Maramu je potrebno okrenuti tako da se pegla strana koja nije oslikana

Svi naši proizvodi su upakovani u ekološki prihvatljivo pakovanje, od potpuno recikliranog papira.

P. S. Uz kupovinu bilo koje svilenog proizvoda na Silk by Zdravokosa, možete izabrati svilenu maramu, svilenu scrunchie ili svilenu traku za kosu iz našeg outleta za samo 2EUR!

Možda će vam se također svidjeti…