Oslikana svilena marama sa cvijetnim motivima u zelenom dezenu!

59,0 

U naš svileni shop stigla je prva kolekcija svilenih, rukom oslikanih marama!

Izabrale smo prozračnu habutai svilu, te boje za svilu i tekstil kako bi nastala besprijekorna, dugovječna i unikatna umjetička djela pod kistom naše S.

Kaže da je motive za svaku crpila iz želje — za proljećem, za buđenjem, za bojama. Od ideje nastale u njenoj šarenoj mašti, preko razbacanih kistova i raznobojnih teglica, do praska na svili — nastaje momenat cvata i pupanja zaleđen na skoro prozirnoj tkanini.

Habutai svila je prozračna i lagana tkanina prosječne težine otprilike 44g/m2 te odlično zadržava oblik. Ima blagi sjaj i jako je zgodna za oslikavanje. Boje se po habutai svili slobodno razlijevaju i prava je vještina ukrotiti slobodni tok boja tek toliko da se obznani željeni oblik na tkanini. Nijanse se međusobno preklapaju i miješaju te je nemoguće dobiti isti motiv na dvije svilene površine.

Na zalihi (može se unaprijed naručiti)

Opis

Svilenu maramu možete koristiti kako vam volja; uplesti u pletenicu ili nježno obgrliti vrat, iskoristiti je kao THE komad preko jednostavne svilene haljine ili ukrasiti pletenu ljetnu torbu… možete svezati mašnu na starom jeansu i klasičnoj bijeloj košulji dodati svileni twist. Opcija je bezbroj, i jedva čekamo vidjeti koju ste izabrali!

Dimenzije ove svilene marame sa cvijetnim motivima u zelenoj boji su 131 x 196 cm.

Sve svilene marame iz limitirane Silk by Zdravokosa kolekcije smo oslikale u jednom primjerku, ali naša S. može oslikati sličnu maramu za Vas… ili neku potpuno drugačiju! Rado ćemo ispuniti sve Vaše svilene želje! Rok za izradu oslikanih svilenih marama po narudžbi je 10 dana.

(1)

Održavanje oslikanih svilenih marama

🛁  Silk By Zdravokosa svilene marame peru se u hladnoj vodi. Obzirom da je svila jako prozračna i lagana, uopže nema potrebe za deterdžentom. Ukoliko pak želite koristiti sredstvo za čišćenje, preporučujemo deterdžent koji je pH neutralan (ili na kojem je naznačeno da je za svilu). Svilene marame peru se isključibo ručno, nježno, bez trljanja i uz maksimalnu pažnju posvećenu slikarskom radu na marami.

🌪  Ne preporučuje se sušenje u sušilicama, niti na direktnim izvorima toplote i sunca. Svilenu maramu je poslije pranja dovoljno prebaciti preko metalne vješalice za odjeću da se ocijedi i osuši. Svila za marame je jako tanka pa će proces sušenja trajati kratko.

🏄‍♀️  Svilene marame peglaju se preko komada pamučnog ili lanenog tekstila, na temperaturi prilagođenoj svili. Pegla se tako što se strana koja je oslikavana okrene prema dolje, a pamukom ili lanom se prekrije gornji dio marame. Ne preporučuje se korištenje pare pri peglanju, već radije maramu poprskajte mlakom vodom prije peglanja.

Svi naši proizvodi su upakovani u ekološki prihvatljivo pakovanje, od potpuno recikliranog papira. maramu kupujete na poklon ili biste željeli da napišemo posebnu poruku, napišite nam to u rubriku “Napomena” pri naručivanju, ili nam se javite na mail silk@zdravokosa.com. Rado ćemo ispuniti sve vaše želje!

P. S. Uz kupovinu bilo koje svilenog proizvoda na Silk by Zdravokosa, možete izabrati svilenu maramu, svilenu scrunchie ili svilenu traku za kosu iz našeg outleta za samo 2EUR!

Možda će vam se također svidjeti…