Svilena pidžama u bijeloj boji!

160,0 

Kad se radi o spavanju, malo koji osjećaj se može mjeriti sa luksuzom koji pruža svilena pidžama. Prije nego se uvučete u plahte, glatka, nježna, lagana svila obgrlit će vaše tijelo i pripremiti ga za sate odmora, opuštanja i — njege. Da, mi u Silk by Zdravokosa vjerujemo da su noći prilika za produžene SPA momente i baš smo s tom misijom kreirale našu prvu kolekciju svilenih pidžama!

Dostupno uz narudžbu

*
Kategorija:

Opis

Svilene pidžame Silk by Zdravokosa dolaze u svim veličinama jer ih krojimo po mjeri. Odlučile smo se za princip spore mode jer na ovaj način smanjujemo karbonski otisak našeg brenda i tekstilni otpad koji nastaje u procesu.

Preporučujemo birati jednu veličinu veću od vaše standardne — pidžame krojimo od 100% čiste svile i u materijalu nema elastina niti se na bilo koji drugi način rasteže. U tabeli sa mjerama možete provjeriti koja veličina pidžamice vam odgovara.

Gornji dio pidžame zatvoren je tankim dugmićima koji ne smetaju ukoliko volite spavati na stomaku. Zbog maskimiziranja udobnosti spavanja, donji dio je dublji te zadnji dio svile obavija široku lastiku. Svila je glatkog, satenskog tkanja, čvrstog na šavovima, i jako nježnog na dodir.

Krojimo ih i šijemo u našoj radionici po narudžbi, te je rok za izradu i slanje svakog dijela 14 dana. 

Benefiti svile za kožu

Satensko tkanje prirodne svile od koje smo krojile ovu ljepoticu miluje kožu, a kako svila ima hidrofobična svojstva, iz kože ne izvlači prijeko joj potrebnu vlažnost, za razliku od lana ili pamuka.

Zbog svojih hipoalergenskih, antibakterijskih i antifungalnih svojstava, svilene pidžame su odličan izbor ukoliko imate osjetljivu kožu koja treba još koju mrvicu njege i pažnje.

Trenje između kože i tkanine se smanjuje za čak 43% smanjuje kada spavamo u svili, što je još jedan poen za svileni pidžama tim!

Održavanje svilenih pidžama

🛁  Za svilene pidžame preporučuje se ručno pranje, nježno i bez predugog potapanja u vodi. Ipak, ukoliko biste ih željeli oprati u mašini za veš, preporučujemo da koristite brzo i osjetljivo pranje, sa minimalnim cijeđenjem. Također, važno je koristiti deterdžent pH neutralne vrijednosti ili onaj namijenjen svili/osjetljivim tkaninama.

🌪  Ne preporučuje se sušenje u sušilicama, niti na direktnim izvorima toplote. Sušenje na sobnoj temperaturi je idealno + PRO TIP: ukoliko svoju svilenu pidžamu okačite na vješalicu i ostavite da se tako osuši, bit će i ispeglana, WIN-WIN!

🏄‍♀️ Peglanje nije neophodno. Ako ipak želite ispeglati svoju pidžamu, preporučujemo ih peglati na temperaturi prilagođenoj svili, po mogućnosti preko zaštitnog sloja tankog pamuka ili barem okrenutu naopako.

Sve naše svilene pidžame su upakovane u nježni papir, a zatim u brendiranu kutiju od potpuno recikliranog papira.

Laku noć!

P. S. Uz kupovinu bilo koje svilenog proizvoda na Silk by Zdravokosa, možete izabrati svilenu maramu, svilenu scrunchie ili svilenu traku za kosu iz našeg outleta za samo 2EUR!