Akcija!

OUTLET – Svilena maska za lice

Original price was: 13,0 €.Current price is: 6,0 €.

Vrijeme je da stanemo mAsKNAMA u kraj — tu su nježne, prozračne i efikasne dvoslojne maske od 100% svile!*

*Naše svilene maske za lice iz outleta su potpuno funkcionalne, a u putletu se nalaze jer su krojene od kraja svile koja ponekad ima par rupica od namotavanja, ili izvučen končić ili slično. Sve ove malene mane smo upakovale u unutrašnji dio svilene maske tako da nisu vidljive sa vanjske strane.

Kategorija:

Opis

Svila je najbolji prirodni tekstil od kojeg možemo sašiti maske za lice u svrhu zaštite od virusa! Maske Silk By Zdravokosa su ručno šivene od dva sloja gusto tkane svile, čineći maske prozračnim i izuzetno ugodnim za nositi.

Pored antigljivičnih, hipoalergenih i antibakterijskih svojstava, na listu možemo dodati još jednu itekako važnu osobinu svile, posebno kada se radi o maskama za zaštitu — svila kao prirodni materijal ima fizičku osobinu da odbija čestice vode!

Kako bismo ih učinile još ugodnijim, dijelovi maskica koji idu na uši su identični onim na hirurškim maskama — samo u mrvicu ljepšoj boji.

Održavanje maski za lice od svile

🛁 Sve svilene divotice sa Silk By Zdravokosa se peru u hladnoj vodi, deterdžentom koji je pH neutralan (ili na kojem je naznačeno da je za svilu). Preporučuje se ručno pranje.

🌪  Ne preporučuje se sušenje u sušilicama, niti na direktnim izvorima toplote.

🏄‍♀️  Obzirom da se radi o maskama za zaštitu od virusa, preporučujemo kratku dezinfekciju peglom na paru, preko pamučne gaze.

Učinkovitost svile kao tkanine za šivanje zaštitne opreme je dokazala laboratorijska studija, te se svila u dva sloja (baš kako su krojene Silk by Zdravokosa svilene maske!) pokazala kao bolja i efikasnija opcija za šivanje višekratnih maski nego lan i pamuk. Koristile smo smjernice iz ove studije za naše svilene maske za lice.

P. S. Uz kupovinu bilo koje svilenog proizvoda na Silk by Zdravokosa, možete izabrati svilenu maramu, svilenu scrunchie ili svilenu traku za kosu iz našeg outleta za samo 2EUR!

Možda će vam se također svidjeti…