O nama

Silk by Zdravokosa je nastala iz priče. Na putu do tržnice u Fesu, vozač taksija mi je predložio svilenu jastučnicu kao neobičan suvenir koji bih mogla ponijeti iz Maroka.

Priču sam pričala nebrojeno puta, a svoj nastavak dobila je kada sam ju ispričala hiljadama žena na @zdravokosa. Nekoliko mjeseci nakon toga, u radionici Silk by Zdravokosa skrojene su prve svilene jastučnice od 100% svile porijeklom iz Italije.

Odavno su svoj dom pronašle na uzglavljima širom Europe, i uspavljuju više žena nego što sam mogla zamisliti kad sam prvi put ispričala njihovu priču.

Nedugo nakon jastučnica, na red su došle i gumice za kosu, a zatim smo u naš mali shop dodale i svilene kapice za spavanje, svilene marame, svilene trake za kosu, te svilene posteljine. Ekološka održivost je važan princip našeg brenda, te je u sklopu našeg shopa i svileni outlet. Planiramo još mnogo svilenih novosti, pa predlažem da nam ostavite svoj mail kako biste bili u toku!

Priču Silk by Zdravokosa upotpunjuju sjajne žene, i sve radimo ručno i timski, od dizajna, preko krojenja i šivanja, pa sve do pakovanja!

Naš tim radosno priprema i pakuje sve vaše paketiće — jedva čekamo da stignu na vašu adresu!

Za sva pitanja, primjedbe, kritike, pohvale, posebne zahtjeve, tu smo na mailu info@svilenejastucnice.com — pišite nam!

Zdravokosa <3