Akcija!

Kapica za kosu od svile satenskog tkanja u narandžastoj boji!

Original price was: 35,0 €.Current price is: 29,9 €.

Savršeno rješenje da sačuvamo oblik i svježinu kovrdžica — ili bilo koje frizure! — preko noći!

Nema na zalihi

Opis

Kapica za spavanje je skrojena od 100% svile satenskog tkanja, te obrubljena nježnim, rastezljivim pamukom.

Veličina: kapica odgovara skoro svim dužinama kose, a traka koja prianja na lice je blago rastezljiva, tek toliko da ne spada i ne steže.

Svila od koje smo krojile kapicu miluje kosu, a njena antistatička svojstva garantuju buđenje bez naelektrisane kose.  Prirodna svila je hidrofobična pa ne izvlači vlagu iz kose i kože! Frizz na kosi je najčešće posljedica nedostatka hidratacije, i svilena kapica je tu da spasi stvar! Za razliku od pamuka, lana i sličnih materijala, svila kosu štiti od dehidracije.

Svila nježno obgrli kosu te spriječava petljanje i gubitak forme tokom spavanja. Ujutro je frizura lepršava i spremna za novi dan!

Sve naše kapice su upakovane u nježni papir, a zatim u brendiranu kutiju od potpuno recikliranog papira. Ukoliko je svilena kapica poklon, u rubriku “Napomena” nam napišite porukicu i ime slavljenice, a mi ćemo uz paketić staviti i posebnu karticu!

Održavanje svile

🛁  Silk By Zdravokosa svila se pere u hladnoj vodi, deterdžentom koji je pH neutralan (ili na kojem je naznačeno da je za svilu). Preporučuje se ručno pranje.

🌪  Ne preporučuje se sušenje u sušilicama, niti na direktnim izvorima toplote.

🏄‍♀️  Obzirom da se radi o maskama za zaštitu od virusa, preporučujemo kratku dezinfekciju peglom na paru, preko pamučne gaze.

P. S. Uz kupovinu bilo koje svilenog proizvoda na Silk by Zdravokosa, možete izabrati svilenu maramu, svilenu scrunchie ili svilenu traku za kosu iz našeg outleta za samo 2EUR!

Možda će vam se također svidjeti…