Akcija!

Maska za spavanje od 100% svile u tamnocrvenom dezenu!

Original price was: 29,0 €.Current price is: 21,0 €.

Svilene maske za spavanje u potpunosti mijenjaju način na koji spavamo — ali i način na koji se budimo! Silk by Zdravokosa svilena maska za spavanje savršeno prianja na lice bez osjećaja zatezanja. Omogućava trenutno olakšanje od jakog svjetla bilo da čekate svoj avionski let ili vam je potrebno 5 minuta predaha u užurbanom danu.

Svilene maske će pomoći da održite svoje prirodne cikluse spavanja i lagano utonete u dnevni power nap ili dragocijeni beauty sleep!

Pro tip: Nakapajte par kapi eteričnog ulja od sandalovine na svoju masku za spavanje i uživajte u slastima meditacije u tami i tišini!

Opis

Jet lag i nesanica su “BIG NO-NO!” uz Silk by Zdravokosa svilenu masku za spavanje. Bilo da ste u avionu, automobilu ili hotelskoj sobi bez zamračivanja, svilena maska za spavanje je najbolji kompanjon za produžene sate odmora, opuštanja i — njege.

Maska za spavanje je skrojena od 100% svile satenskog tkanja. Čvrsta, ali nježna lastika obrubljena svilom satenskog tkanja je blago rastezljiva, tek toliko da ne spada i ne steže. Prozračno punjenje zadržava lakoću maske, tako da eliminiše dodatni pritisak na kapcima, te omogućava nesmetano trepkanje i sa maskom na licu.

Svila od koje smo krojile masku miluje kožu, a njena hidrofobična svojstva ne izvlače neophodnu vlagu iz kože i kose. Nježna svila može spriječiti pojavu mehaničkih bora oko područja očiju, te pospješiti djelovanje hidratantnih krema. Lastika omotana glatkom svilom ne klizi, ne prelama kosu tokom noći, pa stoga garantuje zaštitu bez trenja.

Za razliku od pamuka, lana i sličnih materijala, svila kožu i kosu štiti od dehidracije.

Održavanje svile

🛁  Silk By Zdravokosa svila se pere u hladnoj vodi, deterdžentom koji je pH neutralan (ili na kojem je naznačeno da je za svilu). Preporučuje se ručno pranje maskica za spavanje!

🌪  Ne preporučuje se sušenje u sušilicama, niti na direktnim izvorima toplote. Svilenu masku za spavanje je dovoljno lagano ocijediti i ostaviti na sobnoj temperaturi da se u potpunosti osuši.

🏄‍♀️  Peglanje svilene maske nije potrebno, ali ukoliko se ipak odlučite za kratku dezinfekciju, preporučujemo da masku pređete peglom na paru, preko pamučne gaze.

Svi naši proizvodi su upakovani u ekološki prihvatljivo pakovanje, od potpuno recikliranog papira. Ukoliko masku za spavanje kupujete na poklon ili biste željeli da napišemo posebnu poruku, napišite nam to u rubriku “Napomena” pri naručivanju, ili nam se javite na mail silk@zdravokosa.com. Rado ćemo ispuniti sve vaše želje!

P. S. Uz kupovinu bilo koje svilenog proizvoda na Silk by Zdravokosa, možete izabrati svilenu maramu, svilenu scrunchie ili svilenu traku za kosu iz našeg outleta za samo 3EUR!

Možda će vam se također svidjeti…