Idealne ljetne frizure za dugu kosu!

Svilene gumice za kosu

Jednostavne, neobične i lagane — baš takve ideje smo stavili na naš spisak idealnih ljetnih frizura! Za neke vam treba tek počešljana kosa i par sekundi, dok za druge treba cijela jedna minuta i vještina pletenja tradicionalne pletenice. Jedno im je zajedničko: sve frizure na listi su apsolutno prekrasne!

Svilena traka za kosu

Svilena gumica za kosu u bijeloj boji je zapravo idealan način da započnemo ovu listu ideja za ljetne frizure. Silk by Zdravokosa svilene gumice za kosu su krojene od velikog komada kvalitetne svile i u kosu izgledaju jako elegantno i prefinjeno. Svilene scrunichies su naš prvi prijedlog kako jednostavnu ljetnu frizuru poput niskog repa učiniti neobičnom! Osim ovako ležerno niskog, za večernju varijantu frizure možete izabrati vezanje visokog repa — sigurne smo da bi bijela svilena gumica za kosu i tada ispunila očekivanja!

Ponekad je manje zaista više, zar ne?!

Svilena traka za kosu

Odmah iza jednostavnog repa, pripremile smo ovu ljepoticu — ponovo niski rep, ali ovaj put with a twist! Ili, preciznije da kažemo, sa mašnom! Ispod ove svilene mašne, kosu možete učvrstiti najmanjom svilenom gumicom, ali to nije neophodno. Bijele svilene trake su krojene od svile koja ne klizi na kosi i od koje ćete lagano napraviti ovu šarmantnu mašnicu.

Svilene trake, svilene gumice za kosu i svilene marame u našem outletu možete kupiti za samo 2EUR!

Kosa treba biti počešljana i skupljena u niski rep. Svilena traka se veže oko kose sve dok ne ostanu dva kraja dovoljna tek za vezanje mašnice. Mašnu svežite tako da se krajevi svilene trake ne vide, i da ostanu ispod mašne. To je to! Obećale smo da će biti lagane!

Svilena traka za kosu

Ako biste radije da kosa bude puštena i lepršava, imamo savršenu frizuru i za takve želje! Sredinu svilene trake prislonite na prednji rub kose, i pričvrstite šnalicom. Uvijajte jedan po jedan pramen kose u svilenu traku, prvo sa jedne, a zatim i sa druge strane. Uz svako novo uvijanje, pramenu kose koji uvijate dodajte još jedan manji pramičak, kako bi se stvorio dojam niske krune oko lica (jer, duuh!:) Pred kraj, cijeli pramen uvijte oko svilene trake par puta i svežite traku kako želite, bilo običnim čvorićem ili u šarmantnom mašnom.

Svilena traka za kosu

Za kraj, najkomplikovanija od svih frizura na našoj listi — pletenica sa svilenom trakom! Svilenom gumicom za kosu svežite počešljanu kosu u rep visine koju želite. Ako biste da krajnji rezultat bude veća pundžica, možete koristiti srednju ili veliku svilenu gumicu za kosu, a ako biste da pundža bude manja, preporučujemo da koristite svilenu gumicu u najmanjoj veličini.

Nakon što ste svezale kosu u rep, podijelite ju u tri jednaka dijela, na tri jednaka pramena. Prislonite svilenu traku repu i dva jednaka kraja svilene trake dodajte u dva vanjska pramena kose. Počnite plesti pletenicu sve dok ne dođete skoro do kraja kose, ili kraja trake. Sljedeći korak je fiksiranje pletenice najmanjom svilenom gumicom koju uspijete pronaći, i onda, jedino što nam preostaje jeste da pletenicu pretvorimo u pundžu! Umotajte ju nježno oko onog prvog repa koji smo svezale i pričvrstite šnalicama. To je to!

Istu frizuru možete probati i sa dužim svilenim maramama, ubijeđene smo da će izgledati divno! Ukoliko probate neke od frizura sa spiska naših ljetnih frizura, pošaljite nam sliku na naš instagram, jedva čekamo vidjeti kako ste iskombinovale svoje svilene divotice!