Marama za kosu koja priziva ljeto!

13,0 

Svilena marama je detalj koji je nedostajao da upotpuni nonšalantnu frizuru ili obične pantalone. Klasična bijela košulja treba chic dodatak — svilena marama će uskočiti kao broš! Osim ovih krajnje inovativnih načina da nosite svoju Silk by Zdravokosa maramu, prvenstveno je tu da bude nježna prema kosi. Ovako ljetnje lepršava — koja kosa će joj odoljeti?!

*

Opis

Dimenzije ove Silk by Zdravokosa ljepotice su 32cm sa 32cm i idealne je veličine da potpuno odmijeni scrunchies! Baš kao i druge svilene divotice sa shopa, kosu će čuvati od lomljenja i oštećenja.

To što smo je krojena od svile koja neodoljivo podsjeća na morske avanture, to je samo dodatni plus! Izabrale smo svilu čije je tkanje nježno, ali na kosi i koži se uopće ne kliže, tako da je dorasla zadatku — čuvat će i najsvilenkastiju kosu u repu ili pundži.

Osim što svakoj frizuri daje dašak opuštene elegancije, ova ljepotica se može nositi i kao narukvica, kao dodatak klasičnoj bijeloj košulji ili svijetlim farmericama — mnogo je fleksibilna i prilagodljiva!

Održavanje svilenih marama

🛁  Silk By Zdravokosa svila se pere u hladnoj vodi, deterdžentom koji je pH neutralan (ili na kojem je naznačeno da je za svilu). Preporučuje se ručno pranje.

🌪  Ne preporučuje se sušenje u sušilicama, niti na direktnim izvorima toplote.

🏄‍♀️  Peglanje nije potrebno. Ipak, ako odlučite ispeglati svoje svilene marame, preporučujemo to uraditi na temperaturi prilagođenoj peglanju svile te preko tanke pamučne gaze.

Svi naši proizvodi su upakovani u ekološki prihvatljivo pakovanje, od potpuno recikliranog papira.

P. S. Uz kupovinu bilo koje svilenog proizvoda na Silk by Zdravokosa, možete izabrati svilenu maramu, svilenu scrunchie ili svilenu traku za kosu iz našeg outleta za samo 2EUR!

Možda će vam se također svidjeti…